ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні СБУ затримала агітаторку за псевдореферендум, яка погрожувала розстрілами

22.12.2022, 10:21
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ затримала в Херсоні колаборантку з Партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову "голосувати" на псевдореферендумі.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Після захоплення міста жінка добровільно пішла на співпрацю з росіянами й запропонувала свою допомогу у війні проти України. За це отримала російський паспорт і посаду в окупаційній адміністрації РФ. Там вона очолила створену агресором "дільничну виборчу комісію".

Колаборантка виконувала завдання Москви щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.

"Для цього розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту на території одного з районів міста. Зловмисниця особисто закликала людей прийти на "дільниці" і "проголосувати" на користь країни-агресора. Крім цього, вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну "відмітку в бюлетенях". У разі відмови одразу "зверталася" до озброєних рашистів, які її супроводжували. У таких випадках окупанти вривалися в оселі громадян і погрожували розстрілом", – зазначили в СБУ.

Після звільнення Херсона жінка намагалася бути "непомітною", щоб уникнути правосуддя.

Однак співробітники СБУ все одно викрили її та затримали. У неї знайшли паспорт громадянки РФ і партійний квиток проросійської партії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Нині затримана під вартою.

Як повідомляв ІМІ, народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції "Голос" закликав Службу безпеки України та Офіс Генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій ексведучої проросійського телеканалу NewsOne Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

Liked the article?
Help us be even more cool!