ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні перешкоджали журналістці вести знімання. Поліція відкрила справу

02.03.2020, 15:30
Фото – скриншот з відео видання "Вгору"
Фото – скриншот з відео видання "Вгору"

У Херсонській міській раді 28 лютого журналістці одного з інтернет-видань заважали проводити відеознімання. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Херсонській області.

Як розповіла журналістка поліції, в одному з кабінетів у Херсонській міськраді в неї виник конфлікт із невідомими, які закривали руками камеру та не давали проводити відеознімання на мобільний телефон.

За словами начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, наразі всіх учасників конфлікту встановлено, їх допитують слідчі. Після проведення досудового розслідування буде ухвалено законне рішення в кримінальному провадженні.

Як з’ясував ІМІ, перешкоджали журналістці інтернет-видання Кavun.Сity Євгенії Вірлич.

У коментарі ІМІ Євгенія Вірлич розповіла, що вона та інші журналісти прийшли знімати невідкладне депутатське приймання в кабінеті начальниці управління комунальної власності Херсонської міської ради Аліси Вербицької. Там між начальницею управління та депутатами виник конфлікт.

“Власне, ми (журналісти) прийшли знімати невідкладний депутатський прийом, адже начальниця управління комунвласності, за словами секретаря ради, не надавала документів щодо скандального рішення з приватизації приміщень. Під час цього до кабінету зайшли кілька депутатів, а згодом увірвався чоловік (як сказали, це чоловік начальниці управління комунальної власності) і почав провокувати спочатку одного з депутатів, а потім намагався вибити в мене з рук смартфон, на який я знімала”, – розповіла вона.

Журналістка викликала поліцію після того, як чоловік намагався пошкодити телефон на який вона знімала події.

Liked the article?
Help us be even more cool!