ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні невідомий напав на журналістку, яка знімала будівництво підземних шкіл

Олена Гнітецька. Фото – фейсбук Олени Гнітецької
Олена Гнітецька. Фото – фейсбук Олени Гнітецької

У Херсоні невідомий напав сьогодні, 30 вересня, на журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку на території одного з навчальних закладів. Чоловік штовхав її та забрав телефон, який викинув у котлован, де працювала будівельна техніка.

Про це Олена Гнітецька повідомила представнику Інституту масової інформації в Херсонській області Сергію Нікітенку.

За словами журналістки, вона працює над темою будівництва підземних шкіл у Херсоні й “хотіла особисто оглянути будівництво, яке викликає обурення місцевих мешканців”. 

“Прибувши на будівництво, я побачила чоловіка і жінку. До мене підійшов хлопець, якому я сказала, що я журналістка. Він указав на людей, яких я побачила, як на представників забудовника. Коли я підійшла до них, щоб поставити запитання, чоловік почав на мене кидатися, забрав мій телефон і викинув його в котлован, почав щось кричати, штовхатись і кидати в мене каміння”, – розповіла вона. 

За словами Олени, чоловік відмовився повернути їй телефон і вона відійшла від будівництва та попросила перехожу викликати поліцію. 

У цей момент, додала вона, на будівництво приїхав чоловік, який назвався Віктором Спурзою. 

Олену Гнітецьку оглянули лікарі після нападу 30 вересня 2024 року. Фото – МОСТ

“Він мені відразу заявив, що все про мене і онлайн-медіа МОСТ знає. Передав вітання редактору медіа. Почав казати: “Ви постійно про мене пишете погано. Чого ти взагалі сюди прийшла?” В цей момент підʼїхала поліція, і цей Спурза дав команду нападнику повернути мені телефон”, – розповіла Гнітецька.

Як зазначає представник ІМІ, Віктор Спурза, мешканець Львівської області, є співзасновником ТОВ “Будпостач-СТСВ”, яке будує декілька підземних шкіл у Херсоні за кошти міського бюджету. Восени 2023 року Старосамбірський районний суд Львівської області визнав його винним за частиною 4 статті 358 КК України (“Використання завідомо підробленого документа”) та оштрафував на 850 гривень.

Поліцейські, що прибули на місце події, опитали присутніх, які почали казати, що жодного нападу на журналістку не було, а нападник, на якого вказала Олена, просто випадково впустив її телефон. 

Як телефон журналістки потрапив до його рук, він не пояснив. Поліція відібрала пояснення в журналістки та свідків.

Крім того, Олену Гнітецьку оглянули лікарі швидкої допомоги та не зафіксували травм.

Нагадаємо, 29 вересня в Запоріжжі мешканці приватного сектору, куди влучили російські КАБи, перешкоджали журналістці сайту 061.ua Ельмірі Шагабудтдиновій фотографувати наслідки російської атаки.

Liked the article?
Help us be even more cool!