ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали письменника з “ЛНР”, який заперечував існування України

05.09.2022, 14:02
Фото - Харківська обласна прокуратура
Фото - Харківська обласна прокуратура

У Харкові затримали “заступника голови Спілки письменників ЛНР” з окупованої Горлівки, який заперечував існування України. 

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура. 

47-річний житель Горлівки рік тому переїхав до Харкова та розповсюджував матеріали з виправдовуванням збройної агресії рф проти України.

У березні під час інтерв’ю для російського каналу фігурант розповів, що саме українські військові вісім років бомбили та знищували Донбас. Підозрюваний також зазначив, що збройна агресія рф допомагає врегулювати громадянський конфлікт, бо з 2014 року України як держави більше не існує.

За висновками лінгвістичного дослідження, проведеного за ініціативи СБУ науковцями Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, висловлювання пропагандиста мають антиукраїнський характер та протиправний зміст, повідомив речник ГУ СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Абдула зазначив, що під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, засоби зв'язку із доказами протиправної діяльності, а також гроші - майже 70 тисяч гривень - гонорар з росії. 

Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України та глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Такий злочин карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!