ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові затримали доцента університету, який коригував удари по місту

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки затримала в Харкові доцента університету, який працював на головне управління генштабу збройних сил Росії (ГРУ) і коригував російські ракетно-артилерійські удари по військовій та критичній інфраструктурі міста.

Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

За даними слідства, фігурантом є 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення. 

 
 

Фото – СБУ

Він фіксував наслідки ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів зазнавало обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Також фігурант відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, зокрема з боєприпасами та амуніцією українських воїнів.

Крім того, зазначає СБУ, він відстежував діяльність іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

Розвіддані чоловік передавав до російського ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних мапах.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами співпраці з агресором, зазначає СБУ.

 

Фото – СБУ

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ затримала ексвикладача, який збирав дані про Patriot та наслідки російських атак по Києву і Черкасах.

У листопаді до 15 років за ґратами засуджено колишнього депутата Миколаївської міської ради, викладача миколаївської філії Одеської юридичної академії Сергія Шубіна, який написав концепцію “Миколаївської народної республіки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!