ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові судитимуть блогера-фаната СРСР та "Великой России"

У Харкові судитимуть блогера, який поширював у соцмережах ідею “Великої Росії”, а в місцевому парку нав’язував перехожим ідеї Радянського Союзу. Йому загрожує 10 років позбавлення волі. 

Обвинувальний акт стосовно 25-річного мешканця міста правоохоронці передали до Жовтневого районного суду Харкова, повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У Харкові судитимуть блогера-фаната СРСР та “Великой России”. Фото – Харківська обласна прокуратура

Фігуранта викрили у квітні 2024 року. За  даними слідства, у соцмережах він поширював символіку Радянського Союзу, портрети Леніна і Сталіна. Крім того, чоловік, гуляючи в парку, підходив до перехожих і розповідав їм про те, що “на території України будуються бази НАТО, а Росія змушена захищатись”. 

Також він створив власний ютуб-канал, сторінки в інстаграмі й вконтактє, де розміщував пропагандистські наративи, радянську і комуністичну символіку, а також вихваляв тоталітарний режим.

Блогера судитимуть за фактом виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, а також публічного використання комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму з використанням засобів масової інформації (ч. ч. 1, 3 ст. 4).  

Як повідомляв ІМІ, на Харківщині викрили агітаторку, яка в соціальних мережах бажала смерті українським захисникам.

Liked the article?
Help us be even more cool!