ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові школярка закликала до створення "ХНР" та поширювала російську символіку

22.06.2023, 16:00
Фото – поліція Харківської області
Фото – поліція Харківської області

У Харкові поліція встановила дівчину, яка закликала до створення так званої “ХНР” та розклеювала пропагандистські листівки. Про це повідомляє у фейсбуку Поліція Харківської області. 

До поліції 21 червня надійшло повідомлення про те, що на площі Свободи біля намету “Все для перемоги” виявлено листівки із символами так званої “ХНР”. 

Поліцейські встановили дівчину, яка це робила. Нею виявилася 14-річна ліцеїстка. Її разом з мамою запросили до управління поліції для надання пояснень. Встановлюються мотиви вчинків дівчини.

Начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов зазначив, що дівчина також записала гімн РФ. Під час обшуку в школярки вилучили галерею – російські прапори, гасла на підтримку царя та царської Росії, радянська символіка. 

Фото – Сергій Болвінов

“Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд чи могли залишитися непоміченими з боку матері. Дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом ми не можемо притягти її до кримінальної відповідальності, мати, переконаний, обов'язково буде покарана”, – зазначив Болвінов.

Він наголосив, що цей випадок “свідомий антидержавний виступ та робота на користь ворога”.

Як пише Громадське радіо, мати стверджує, що донька раніше висловлювала лише позицію “за мир”, а про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито не здогадувалася. І Z-ролик, який зняла донька, вона побачила лише після повідомлення класного керівника, запевняє мати. Сама ж дівчина заявила, що “шкодує”.

Liked the article?
Help us be even more cool!