ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові СБУ затримала хакера, який публікував у мережі онлайн-трансляцію панорами міста

25.11.2022, 12:33
Фото – СБУ
Фото – СБУ
У Харкові СБУ затримала хакера, який втручався в систему відеонагляду в державному органі, а також оприлюднював у мережі онлайн-трансляцію панорами міста.
 
Про це повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.
 
Затриманому 48 років, він харків'янин, який є фахівцем у галузі відеоспостереження та мережевого обладнання.
 
Чоловік несанкціоновано втрутився в систему відеонагляду в одному з державних органів Харкова, та отримав доступ до службової відео- та аудіоінформації.
 
"Цю систему відеонагляду чоловік монтував особисто ще до початку повномасштабної збройної агресії, однак незаконно налаштував можливість віддаленого спостереження і прослуховування у службових приміщеннях державного органу також і для себе", – зазначив Абдула.
 
Також співробітники встановили, що чоловік встановив вебкамеру на багатоповерхівці на одному з найбільших проспектів Харкова та від початку війни здійснював онлайн-трансляцію панорами цієї частини міста у відкритому доступі. Трансляція проводилася на одному з популярних відеостримінгових сервісів, який має багатомільйонну російську аудиторію.
 
Наразі СБУ перевіряє можливу причетність харків'янина до співпраці зі спецслужбами Росії, зокрема передання їм інформації про переміщення української військової техніки, а також коригування ворожого вогню по місту.
 
За матеріалами СБУ чоловіку повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, вчинене під час дії воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.
 
 
Як повідомляв ІМІ, сайт Європарламенту зазнав кібератаки з боку прокремлівських хакерів після того, як європейська інституція визнала росію державою – спонсором тероризму.
Liked the article?
Help us be even more cool!