ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові після операції та пневмонії померла журналістка Маруся Васильєва

05.05.2021, 10:38
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

У Харкові 2 травня померла журналістка та блогерка Маруся Васильєва, яка перенесла хірургічне втручання і захворіла на пневмонію, повідомляє Суспільне

Васильєвій стало зле наприкінці квітня, коли вона звернулася по допомогу до другої міської лікарні. 24 квітня Маруся повідомила, що її прооперували після апендициту, що дав ускладнення на печінку, а також виявили цукровий діабет.

Лікування тривало, однак виникла пневмонія. Марусю перевели з одного відділення медзакладу до іншого зі швом та температурою 39, яка трималася майже тиждень, розповіла Суспільному знайома з Марусею Леонора Григорян-Гохлернер. На її думку, медики “могли бути активнішими”, хоча пацієнтка не нарікала.

“Маруся вважала, що все нормально, ну дуже холодно в палаті, що ж... закутатись у дві ковдри”, – розповіла Леонора.

За інформацією Леонори, тест на коронавірус у Марусі був негативний, водночас черговий лікар говорив про симптоматику COVID-19. Сатурація падала до вкрай низького показника – 30. За словами Леонори, друзі почали шукати місце з киснем у ковідній реанімації, через волонтерів отримали телефон керівництва обласного департаменту охорони здоров'я, але не встигли: Васильєва померла.

Чи все належне робили в медзакладі для порятунку пацієнтки, Суспільне намагалося з'ясувати за телефонами лікарні №2, у речника міської ради Юрія Сидоренка, заступниці мера Харкова з питань охорони здоров'я Світлани Горбунової-Рубан. У вихідний день, 3 травня, на дзвінки та повідомлення Суспільного вони не відповіли.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк відповів Суспільному, що прокоментує, щойно матиме всю інформацію.

“З'ясують наші фахівці всі обставини, і прокоментую”, – відповів Черняк.

Ситуацію з лікуванням Марусі Васильєвої в соцмережах обговорюють представники громадських організацій Харкова. Волонтерка Олена Шержукова вважає, що лікарня не змогла гарвнтувати достатній рівень безпеки, “найгірше те, що за це ніхто не відповість”. Вона не відкидає, що звертатиметься з цим питанням до медзакладу та посадовців.

У Марусі Васильєвої залишився незрячий батько, двоє синів.

15 травня Марусі мало виповнитися 48. Друзі та колеги через соцмережі збирають кошти на допомогу родині Васильєвої.

Маруся Васильєва працювала в харківських новинах АТН, на сайті “Гордон”, співпрацювала з іншими медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!