ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський

17.11.2020, 11:21
Фото – Микита Петросян / Facebook / times.kharkiv.ua
Фото – Микита Петросян / Facebook / times.kharkiv.ua

У лікарні Харкова 16 листопада після нападу помер відомий 71-річний режисер, завідувач кафедри одного з вишів Леонід Садовський. 

Під час нападу невідомого режисер отримав тяжкі тілесні ушкодження, повідомляє Укрінформ та Нацполіція в Харківській області.

Як повідомляє поліція, інформація про потерпілого надійшла 14 листопада від лікаря швидкої допомоги. Чоловік отримав декілька ударів по голові, коли повертався додому через пустир. Зловмисник напав на нього ззаду і завдав невстановленим предметом травм, від чого потерпілий утратив свідомість. “Отямившись, чоловік прийшов додому і розповів про подію дружині, яка викликала бригаду медичної допомоги. Чоловік був госпіталізований до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, де 16 листопада помер”, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчий Московського відділу поліції проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років ув’язнення.

Наразі поліція здійснює оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення особи правопорушника та його затримання.

Як повідомили Укрінформу в Харківському Будинку актора імені Леся Сердюка, Леонід Садовський був талановитим режисером театру та кіно: “Заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри театральної майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, він багато часу приділяв молодим акторам, створивши для них особисту творчу майстерню. Колеги та студенти згадуватимуть його як талановиту людину з щирим серцем”.

Садовський свого часу здобув освіту в Донецькому інституті мистецтв, потім 30 років працював в університеті ім. Котляревського, створив понад 40 вистав у театрах України – від Харкова до Одеси. Його режисерські роботи відомі в театрах України та за її межами. Він також працював у кіно та на телебаченні.

Liked the article?
Help us be even more cool!