ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові оголосили про підозру подружжю, що продавало книжки з ідеями російського імперіалізму

05.07.2022, 11:40
Фото: СБУ
Фото: СБУ

У Харкові правоохоронці повідомили про підозру подружжю, яке продавало заборонені книжки, що просувають ідеї російського імперіалізму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, пропаганди культу насильства і жорстокості. 

Про це повідомили Харківська обласна прокуратура та Управління СБУ в Харківській області.

За даними слідства, подружжя незаконно придбало книги “Удар русских богов” авторства Володимира Істархова, які не відповідають вимогам Закону України “Про захист суспільної моралі” і внесені до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. 

“Зазначена книга пропагує культ насильства та жорстокості і в законному обороті для розповсюдження заборонена. Незважаючи на це, чоловік і жінка продавали заборонені книжки в торговельному павільйоні книжкового ринку та онлайн”, – повідомляє прокуратура.

Як зазначає СБУ, фігуранти поширювали видану в росії літературу серед місцевого населення та через мережу Інтернет. “Метою їх діяльності була спроба розпалити антиукраїнські настрої в місцевих жителів”, – йдеться в повідомленні.

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 300 Кримінального кодексу України (“Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!