ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові люди в камуфляжі забороняли зйомку і погрожували журналістам автоматом

28.03.2022, 12:50
Фото - ДСНС
Фото - ДСНС

У Харкові приблизно 12 березня люди в камуфляжній формі, ймовірно, представники територіальної оборони, перешкоджали журналістам знімати наслідки російських обстрілів. 

Про це в коментарі ІМІ повідомив репортер-фрилансер Стас Козлюк.

Стас працював із колегами з британського видання The Times. Вони побачили в мережі фотографії з-під обстріляної будівлі Харківської облдержадміністрації і вирішили туди поїхати. Це була одна з вулиць біля ОДА.

“На перпендикулярній вулиці ми побачили кількох бійців у камуфляжній формі. Припускаю, що це були представники територіальної оборони. Перед тим, як почати знімати, ми підійшли до них, представилися: я сказав, що український журналіст, що зі мною колеги з Великої Британії, що ми спільно працюємо над історією про те, як росія знищує Харків обстрілами. І що ми хочемо зробити фотографії конкретної вулиці зі спаленими й побитими авто”, - розповів Стас.

Представники ТрО спочатку зйомку заборонили, проте коли журналісти пояснили детальніше, що саме хочуть знімати, що їх не цікавлять військові - погодилися. Журналісти відійшли на вулицю із спаленими авто, ввімкнули камери і зробили кілька кадрів.

“І у цей момент я побачив, як один з чоловік із ТрО, з якими ми хвилин 5 тому говорили, біжить до нас і кричить, що зйомка заборонена. Я спробував йому пояснити, що 5 хвилин тому він говорив протилежне. Пояснив учергове, що нам не цікаві ані військові, ані ТрО, ані вулиці, по яких вони ходять. Нас цікавлять розтрощені авто цивільних. На що чоловік сказав, що зйомка заборонена категорично. Коли я спробував спитати, чому змінилася його думка, він пообіцяв розбити наші фотокамери, якщо ми не заберемося зараз же. Коли я спробував спитати, чому він такий грубий, чоловік навів на нас автомат і пересмикнув затвор з приблизно такими словами: “Хлопці, якщо ви не розумієте по-хорошому”, - розповів Стас Козлюк.

Після цього журналісти пішли, знайшли “старшого”, який провів їх на потрібну вулицю і дав можливість зняти потрібні кадри.

Liked the article?
Help us be even more cool!