ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові чоловік у формі погрожував журналістам рушницею і відібрав камеру

28.03.2022, 16:38
Фото - фейсбук Ніколаса Томаса Матча
Фото - фейсбук Ніколаса Томаса Матча

У Харкові у 20-х числах березня ймовірний представник територіальної оборони накинувся на іноземних журналістів, погрожуючи зброєю. Про це Інституту масової інформації повідомив новозеландський журналіст Ніколас Томас Матч.

За словами Матча, він сам, його колега Ніл із Канади, а також їхній фіксер, водій та жінка, з якою вони писали інтерв’ю, зайшли у двір житлового комплексу. Там побачили трьох людей в уніформі. Один із них закричав, підбіг і наставив рушницю на Тома Матча, цілячись у голову.

“Він почав кричати на мене і схопив мою камеру. Підійшов дуже близько і наставив рушницю в упор. Ми відчули запах алкоголю в його подиху. Він закричав на мене російською: “Чому в тебе камера, ти шпигун?”. Коли ми пояснили, що ми журналісти, фотографуємо і записуємо інтерв’ю, він не повірив і почав питати: “Навіщо журналісти фотографують? Навіщо журналістам інтерв’ю?”. Після цього він відкрив камеру і почав витягувати карту пам’яті та батарею”, — розповів Том.

Через кілька хвилин підійшли інші представники тероборони, перевірили акредитацію та паспорт журналіста і заспокоїли свого колегу. Переконали його повернути камеру, і він пішов.

“Ситуація вирішилася швидко і ми фізично не постраждали, але було дуже страшно стояти перед п’яною людиною, яка наставляє на тебе рушницю посеред білого дня”, — поділився Том.

Liked the article?
Help us be even more cool!