ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гватемалі застрелили журналіста, який раніше повідомляв про погрози

11.03.2020, 13:45
Фото – CPJ
Фото – CPJ

У місті Хікімула (Гватемала) 3 березня від отриманих поранень помер у лікарні журналіст каналу TLCOM Браян Герру, в якого 27 лютого стріляли невідомі. 

Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на Комітет захисту журналістів (CPJ).

Гватемальська асоціація журналістів повідомила, що Браян Герру раніше заявляв про погрози, однак місцева поліція та генпрокуратура не реагували. Спеціальна прокуратура з питань злочинів проти журналістів, своєю чергою, заявила, що ніколи не отримувала жодного повідомлення про погрози.

Невідомі стріляли в журналіста, коли він їхав на мотоциклі. Браяна Герру привезли до місцевої лікарні, де він п’ять днів лежав у реанімації і помер 3 березня. Спеціальна прокуратура з питань злочинів проти журналістів розпочала розслідування вбивства.

Комітет захисту журналістів закликав швидко й ретельно розслідувати вбивство журналіста та притягнути винних до відповідальності. Також місцеву владу просять визначити, чи пов’язане вбивство Браяна Герру з його професійною діяльністю. 

"Коли насильство щодо журналістів залишається невирішеним у таких місцях, як Східна Гватемала, історично гаряча точка організованої злочинності, це слугує лише для подальших спроб змусити пресу замовкнути", – сказала координаторка програми Центральної та Південної Америки CPJ Наталі Саувік.

Liked the article?
Help us be even more cool!