ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР назвали фейком заяви РФ про великі втрати серед російських добровольців у Бєлгородщині

24.05.2023, 15:14
Фото – легіон "Свобода России"
Фото – легіон "Свобода России"

Заяви російських пропагандистів про "великі втрати" серед російських добровольців у Бєлгородській області є фейком, повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, передає Укрінформ.

"Що стосується втрат, ні, ця інформація не підтверджується, це на швидку руку зліплені пропагандистські фейки й не більше. Там було багато смішних речей – і генерал, який особисто керував "звільненням" вулиці, й інші кумедні моменти. Насправді рашистська пропаганда і рашистське ТБ "зламалися" від подій на Бєлгородщині й не можуть внятно й правильно пояснити якісь ключові повідомлення для внутрішньої аудиторії. І весь світ побачив, що на Росії розгортається справжнє внутрішнє російське протистояння між вільними людьми, громадянами, які хочуть жити в іншій країні, які засуджують злочини путіна і власне злочинний режим", – заявив Юсов.

Зазначимо, що 22 травня 2023 року Російський добровольчий корпус і легіон "Свобода Росії" заявили, що перейшли кордон і "звільняють" від чинної російської влади населені пункти Бєлгородської області. Бійці почали звільнення із сіл Козинка і Гора-Подол.

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

Своєю чергою речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що в Бєлгородській області Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" почали операцію зі створення "певної смуги безпеки" для захисту цивільних українців. У цій операції, за його словами, беруть участь лише громадяни Росії.

Прессекретар президента РФ Пєсков запевнив, що Путіну доповіли про прорив кордону в Бєлгородській області.

23 травня 2023 року губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив про продовження "контртерористичної операції" в регіоні.

Аналітики американського Інституту вивчення війни зазначили, що російський інфопростір відреагував на події в Бєлгородській області РФ "панічно, розлагоджено й незв’язно".

Liked the article?
Help us be even more cool!