ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Панічно і незв’язно", – IWS про реакцію пропагандистів РФ на події на Бєлгородщині

23.05.2023, 13:29

Російський інфопростір відреагував панічно, розлагоджено й незв’язно на події в Бєлгородській області РФ, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни.

Як зазначають аналітики, деякі російські так звані воєнні блогери зачепилися за той факт, що РДК і ЛСР складаються здебільшого з росіян, й оголосили їх зрадниками Росії, безпідставно звинувачуючи в підпорядкуванні Головному управлінню розвідки України.

"Деякі блогери також припустили, що напад був спланованою інформаційною операцією, метою якої було відволікти широкий загал від нещодавнього захоплення Росією Бахмута й розбурхати паніку в російському інфопросторі перед потенційним українським контрнаступом", – йдеться в огляді IWS.

Його автори звертають увагу на те, що бойовик Ігор Гіркін раніше зазначав, що подібні операції з перетином кордону можуть бути елементом ширшої стратегії українського контрнаступу.

"Спонсор групи Вагнера Євгеній Пригожин скористався з інциденту, щоб звинуватити російський уряд і його бюрократизм у сприянні цьому нападу, та розкритикував міноборони Росії за нездатність посилити російські кордони й захистити країну", – зазначають аналітики.

Перша лінія російських оборонних споруд розташована за 2 км від Гори-Подол, і ймовірність, що силам РДК вдалося її пробити, підкреслює слабкість таких фортифікацій – принаймні коли їх не обслуговує достатня кількість підготовлених і споряджених солдат.

"Більшість воєнних блогерів висловлювала різні занепокоєння, тривогу й обурення, проте загалом інфопростір не об’єднався навколо однієї узгодженої реакції, що передусім свідчить про те, що напад збив російських коментаторів з пантелику", – додали в IWS.

Зазначимо, що 22 травня 2023 року Російський добровольчий корпус і легіон "Свобода Росії" заявили, що перейшли кордон і "звільняють" від чинної російської влади населені пункти Бєлгородської області. Бійці почали звільнення із сіл Козинка і Гора-Подол.

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

Своєю чергою речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що в Бєлгородській області Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" почали операцію зі створення "певної смуги безпеки" для захисту цивільних українців. В цій операції, за його словами, беруть участь лише громадяни Росії.

Прессекретар президента РФ Пєсков запевнив, що Путіну доповіли про прорив кордону в Бєлгородській області.

23 травня 2023 року губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив про продовження "контртерористичної операції" в регіоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!