ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії затримали засновника опозиційної телекомпанії

18.11.2019, 17:18
Фото – newposts.ge
Фото – newposts.ge

Грузинська влада затримала одного із засновників опозиційної телекомпанії "Мтаварі архі" Георгі Руруа, передає "Еспресо"  з посиланням на  "Грузію Онлайн".

Про це у фейсбуці повідомив генеральний директор телекомпанії Ніка Гварамія.

"Нашого засновника Георгі Руруа щойно затримали після того, як підкинули зброю. Не час баритися! У цій країні залишимося або ми, або злочинна іванішвілівска клептократія, його корумпований і антинародний режим і людожерський спецназ! Ми маємо позбутися узурпатора, або ж вони залишать нас без батьківщини!!!" – написав Гварамія у фейсбуку.

У МВС Грузії підтвердили, що Георгі Руруа затриманий за третьою і четвертою частинами статті 236, яка передбачає незаконне придбання, зберігання чи носіння зброї.

У вересні бізнесмен Георгі Руруа став першим інвестором нової опозиційної телекомпанії "Мтаварі архі" ("Головний канал"): він придбав частку у 2,5%.

Бізнесмен Георгі Руруа є рідним братом Нікі Руруа – ексміністра культури Грузії, члена політичної ради партії "Єдиний національний рух" і одного з лідерів команди третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. У грудні 2018 року Нікі Руруа раптово помер від серцевого нападу у віці 50 років.

Ніка Гварамія вирішив заснувати нове телебачення 18 липня, після того як був звільнений з посади гендиректора телекомпанії "Руставі-2", коли змінився власник опозиційного телеканалу. Слідом за ним "Руставі-2" залишили і провідні журналісти, звинувативши нових власників у виконанні замовлень влади і прагненні придушити свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!