ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Греції учням заборонять користуватися смартфонами на уроках

Уряд Греції вирішив з 11 вересня зобов’язати учнів під час уроків тримати свої мобільні телефони в шкільних портфелях. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на місцеву газету “То Віма”.

Після зустрічі між прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом і міністром освіти Кіріакосом Пірракакісом влада оголосила про нові зміни в школах на навчальний рік.

Серед них згадали й заборону використання мобільних телефонів учнями під час занять.

“Ми закликаємо учнів, батьків та вчителів підтримати нас у цих зусиллях. Мобільним телефонам не місце в школах. Ви можете приносити телефони до школи, але вони повинні залишатись у ваших сумках протягом усього навчального дня”, – пояснив Міцотакіс.

Грецький прем'єр послався на наукові дані, згідно з якими використання мобільних телефонів під час навчання впливає на навчальний процес.

Також грецький уряд оголосив про додаткове постійне працевлаштування 10 тисяч нових учителів, впровадження нових технологій у школах по всій Греції, а ще – кампанію з протидії булінгу серед школярів.

Як повідомляв ІМІ, Франція з 27 серпня 2024 року в тестовому режимі запровадила заборону на використання телефонів у школах для дітей до 15 років. Метою заборони є впровадження “цифрової паузи” для дітей. У разі успіху обмеження буде запроваджене на національному рівні починаючи із січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!