ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Греції побили журналіста DW та La Croix

21.01.2020, 12:00
Фото – AFP / la-croix.com
Фото – AFP / la-croix.com

В Афінах 19 січня крайні праві активісти жорстоко побили журналіста французького щоденного часопису La Croix та німецького видання Deutsche Welle Томаса Якобі на акції протесту проти мігрантів. Поліцейські спокійно спостерігали і не робили нічого, аби припинити напад. Про це повідомляють “Репортери без кордонів”.

“Я почав знімати зібрання, та випадково до куту огляду потрапила група з десяти чоловіків, які пильно дивилися на мене. Один, у якого обличчя було відкрите, поквапився закрити його: я зрозумів, що перебуваю в небезпеці, але було запізно”, – розповів La Croix Томас Якобі. Чоловіки накинулися на нього і почали бити, розбивши обличчя до крові.

“Поліцейські не поспішали, довелося чекати довгі хвилини, поки спецпідрозділ почав діяти вже після того, як журналісти попросили допомогти”, – зазначив Томас Якобі.

Журналіст вважає напад невипадковим. Торік він теж став жертвою такого нападу. Томас Якобі пов’язує його з документальним фільмом 2016 року про націоналістичну політичну партію Golden Dawn (“Золотий світанок”) – “Золотий світанок: особиста справа”, над яким він працював разом з режисеркою Анжелікою Куруніс.

Хоча нападники забрали у журналіста телефони та декілька особистих речей, йому таки вдалося зберегти маленьку камеру, що зафіксувала обличчя нападників.

“Розпочато справу, аби знайти їх та притягнути до суду”, – сказав Стельос Петсас, представник парламенту Греції.

“Репортери без кордонів” зі свого боку закликали Асоціацію іноземної преси Греції та їхніх колег з Асоціації головних редакторів щоденної преси Афін “бити на сполох та викривати збільшення нападів, що вчиняють члени партії “Золотий світанок” на журналістів, зокрема тих, які висвітлюють питання міграції”. 

Греція посідає 65-те місце у світовому Індексі свободи слова “Репортерів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!