ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції з'явилися плакати, де Макрона зображено в образі Гітлера

18.05.2023, 17:30
Фото – bfmtv.com
Фото – bfmtv.com

В Авіньйоні, на півдні Франції, з’явилися десятки плакатів, де президента Еммануеля Макрона зображено з характерними вусами нацистського диктатора Адольфа Гітлера, пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Плакати масово з’явилися в ніч із середи на четвер на вулицях міста Авіньйон, що в провінції Лазурний Берег. Щонайменше частину розмістили на рекламних стендах. Схоже, без згоди компанії-власника. 

Невідомі скопіювали для плакатів малюнок протестного графіста Лекто, який вперше з’явився як мурал на бетонній стіні також в Авіньйоні. На ньому автор домалював Макрону вуса, що додають йому схожості з Гітлером, використавши для цього цифри 49.3 – номер конституційної поправки, яку застосували Макрон та його уряд для схвалення непопулярної пенсійної реформи без голосування в парламенті. 

Портрет обрамлено написом "Ні, дякую", а під ним розміщено напис дрібнішим шрифтом: "Громадянська непокора стає священним обов’язком, коли держава стає неправовою або корумпованою". Другого напису на оригінальному муралі не було.

Вранці мерія висунула вимогу до власника стендів забезпечити демонтаж плакатів. Він натомість заявив, що карикатуру розмістили свавільно, без його відома. 

Як повідомляв ІМІ, на початку травня сайти мерій низки міст Франції зазнали кібератак з проросійськими повідомленнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!