ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайти мерій низки французьких міст зазнали кібератак – Le Figaro

04.05.2023, 11:03
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Останніми днями сайти мерій низки міст Франції зазнали кібератак з проросійськими повідомленнями.

Про це повідомило французьке видання Le Figaro з посиланням на поінформоване джерело, передає Європейська правда.

Серед атакованих сайтів – сайт мерії міста Брі-сюр-Марн (департамент Валь-де-Марн), на якому з'явилася порожня сторінка, де було написано таке речення: "Поважайте Росію! В іншому разі ми продовжимо вести проти вас війну".

Постраждали й інші муніципалітети Іль-де-Франс, зокрема Егревіль (департамент Сена і Марна), Маркусіс (департамент Ессон) і Жюзьє (департамент Івелін).

"45 сайтів, які ми адмініструємо, були зламані цими вихідними", – підтвердив Жан-Філіп Наварро, керівник компанії Abtel, яка надає ІТ-послуги і розміщує на своєму хостингу тисячу сайтів. Постраждали щонайменше 30 міст по всій території країни. Хакери вчинили атаку на пошкодження: вони проникли на сайт, щоб змінити сторінку, здебільшого – домашню сторінку.

У твіттері мер міста Брі-сюр-Марн Шарль Аслангуль оголосив, що подав скаргу на "шахрайський доступ до автоматизованої системи оброблення даних і модифікацію / зміну останньої". Міський голова зазначив, що жодних конфіденційних даних не було вилучено. Наразі невідомо, хто саме стоїть за цими кібератаками.

Як повідомляє ІМІ, Єврокомісія схвалила проєкт Акта кіберсолідарності. Його мета – посилення спроможностей ЄС у галузі кібербезпеки. Акт спрямований на поглиблення солідарності на рівні Євросоюзу для кращого розпізнавання значущих або масштабних інцидентів у цій сфері, підготовки до них та реагування.

Liked the article?
Help us be even more cool!