ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції судитимуть жінку, яка у Facebook назвала Макрона "шматком бруду"

30.03.2023, 10:00

У Франції судитимуть жінку, яка у своєму пості на Facebook назвала президента Еммануеля Макрона "шматком бруду".

Про це повідомив прокурор французького північного міста Сент-Омер Мехді Бенбузід агентству AFP, пише "Європейська правда".

Жінці загрожує штраф у 12 тисяч євро, якщо її визнають винною на суді, запланованому на червень.

50-річну Валері затримали 24 березня і відправили під варту для допиту після того, як місцева адміністрація регіону подала скаргу на її пост у Facebook.

Скарга стосувалася повідомлення на її сторінці у Facebook 21 березня, за день до того, як Макрон дав інтерв'ю телеканалу TF1 на захист своєї пенсійної реформи.

"Цей шматок бруду збирається виступити перед вами о 13:00... Ми завжди бачимо цей бруд по телевізору", – написала вона.

Жінка була прихильницею протестів "жовтих жилетів" 2018–2019 років під час першого президентського терміну Макрона. Тепер її звинувачують в "образі президента республіки".

У коментарі місцевій газеті La Voix du Nord жінка сказала, що з неї хочуть зробити показовий приклад. Вона зазначила, що була вражена, коли 24 березня вранці до неї додому завітала поліція та затримала її.

"Я запитала їх, чи це не жарт, мене ніколи не заарештовували. Я не ворог народу номер один", – сказала вона. 

Як повідомляв ІМІ, проросійське хакерське угруповання NoName057(16) атакувало 27 березня сайт Національної асамблеї, нижньої палати парламенту Франції.

Відповідальність за кібератаку взяло угруповання NoName057(16), у Telegram-каналі якого з'явилося відповідне повідомлення із зображенням ведмедя.

“Ми вирішили повторити свою недавню подорож до Франції, де, як і раніше, не вщухають протести проти Макрона, який вирішив наплювати на французів і продовжує “обслуговувати” українських неонацистів”, – йшлось у повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!