ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Фінляндії хочуть заборонити радянську та нацистську символіку

Фото – Johanna Laakkonen / Yle
Фото – Johanna Laakkonen / Yle

Влада Фінляндії обмірковує можливість законодавчо заборонити використання радянських та нацистських символів – серпа і молота та свастики – через сприяння дискримінації та розпалюванню ненависті, повідомляє фінське видання Yle.

Цю пропозицію до урядової доповіді вніс депутат від Коаліційної партії Бен Цюскович: вона охоплює заходи щодо просування рівноправності та викорінення дискримінації. Питання обговорювалося в робочій групі парламенту на стадії підготовки й зараз перебуває на розгляді. Між членами урядових фракцій поки що немає одностайності в цьому питанні.

Цюскович заявив, що, крім свастики, він також запропонував заборонити використовувати радянську емблему “Серп і молот”, оскільки під прапором СРСР із цією символікою також було знищено мільйони невинних людей.

Використання свастики як нацистського символу офіційно заборонено в багатьох європейських країнах, наприклад у Німеччині. Свастику тісно пов'язують, зокрема, з Голокостом та знищенням інших меншин під час Другої світової війни.

Голосування парламенту щодо цього питання має відбутись у вересні.

Як повідомляв ІМІ, 20 серпня президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив про посилення російської пропаганди щодо країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!