ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Фінляндії заявив про посилення російської пропаганди проти країни

Фото – Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Фото – Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив про посилення російської пропаганди щодо країни. Про це він сказав 20 серпня в інтерв'ю Шведському радіо, повідомляє Yle.

За словами президента Фінляндії Саулі Ніїністьо, мова Путіна про неприпустимість розширення НАТО на схід стала для нього пробудженням.

“Ми стаємо свідками найрізноманітніших дій. Не військових, а іншого виду операцій”, – сказав Нііністьо.

Зокрема, він згадав закриття генерального консульства Фінляндії в Санкт-Петербурзі та різкі слова міністра оборони Росії Сергія Шойгу на адресу фінів.

За словами Нііністьо, Росія постійно веде дедалі інтенсивнішу пропаганду проти Фінляндії. 

“На щастя, наша країна готова до цього. Ми проаналізували ці ризики”, – зазначив президент.

Також він розповів, що почав замислюватися про членство Фінляндії в НАТО, коли президент Росії Володимир Путін виступив із загрозливою промовою в грудні 2021 року.

“Вже після виступу Путіна, коли він заявив, що хоче бачити сферу впливу Росії, та наполягав на тому, що НАТО не має розширюватися на схід, я зрозумів, що нам необхідно вигадати щось нове, щоб гарантувати безпеку Фінляндії. А знайти щось нове, не пов'язане з НАТО, було б дуже складно”, – зазначив Нііністьо.

За його словами, перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну Путін поступово ставав дедалі більш збудженим, коли говорив про Україну та Захід.

“Це була фрустрація, яка поступово переростала в гнів. У ньому відбулася зміна. Він явно був набагато розчарований не лише Україною, а й ситуацією в західному світі”, – сказав Нііністьо.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня Фінляндія заборонила російській технологічній групі “Яндекс” та її партнеру Ridetech International (базується в Нідерландах), передавати до Росії будь-які особисті дані клієнтів застосунку Яндексу для замовлення таксі Yango.

Liked the article?
Help us be even more cool!