ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У фейсбуці з'явилася фейкова сторінка Нацполіції у Волинській області

28.03.2023, 12:00
Фото –meioemensagem.com.br
Фото –meioemensagem.com.br

У фейсбуці з'явилася фейкова сторінка Національної поліції у Волинській області. На це звернув увагу фактчекінговий проєкт “НотаЄнота”.

“На те, що сторінка фейкова, вказує її назва (адже справжня сторінка має назву “Поліція Волинської області”), та крапка після назви (на справжніх сторінках її немає). Пости написані з жахливими помилками, вказання діагнозів, що абсолютно неприпустимо”, – зазначає НотаЄнота. 

Як зазначає проєкт, за три дні один з постів на фейковій сторінці набрав понад 17 тисяч поширень, а всього на сторінці п’ять постів. У розділі “Прозорість сторінки” можна побачити, що сторінка не нова, а створена ще у 2016 році, після чого чотири роки змінювала свою назву. Так, у вересні 2021 року сторінка називалася “Патрульна поліція Волині підтримує Бориса Житінського”, а уже в грудні стала називатися “Волинська поліція”.

Фото НотаЄнота

“У коментарях під постом, який має 17 тисяч поширень, неабияка ворожнеча і мова ненависті і показу, чи перевіряють люди інформацію перед тим, як поширити її. На жаль, багато хто не перевіряє”, – пише НотаЄнота.

Поліція Волинської області теж повідомила про появу фейкової сторінки та зазначила, що має лише одну офіційну сторінку в мережі “Фейсбук” – тут.

“Будь-яка інформація, яка розповсюджується на інших фейкових сторінках, є неправдивою. Просимо громадян не поширювати неперевірену інформацію, яка не відповідає дійсності”, – йдеться в повідомленні поліції.

Також про фейкову сторінку написала речниця поліції Волинської області Ольга Бузулук. Вона додала, що інформація на офіційних сторінках поліції подається лише грамотною державною мовою. Крім того, у розділі “Інформація” в офіційних соцмережах правоохоронців подано коректну адресу сайту й електронну пошту (на фейковій – посилання на сайт, якого не існує).

Liked the article?
Help us be even more cool!