ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС закликали посилити протидію пропаганді та дезінформації від Росії

10.11.2017, 13:39
Фото - DW/Sergey Elkin

Міністри закордонних справ восьми країн-членів Євросоюзу у листі до верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні закликали посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія. Про це йдеться в листі голів міністерств закордонних справ, повідомляє DW з посиланням на інформагенцію dpa.

“Зовнішні актори” намагаються послабити єдність Європейського Союзу та посіяти недовіру і невдоволення демократичним суспільним ладом. На думку міністрів, ЄС повинен терміново посилити свої можливості для протидії пропаганді, а також налагодити ефективнішу комунікацію щодо глобальних, регіональних та європейських питань.

Лист слугуватиме підставою для дискусії, яку проведуть на засіданні голів МЗС країн ЄС у Брюсселі 13 листопада. За підсумками дискусії можуть ухвалити рішення доручити Могеріні посилити заходи ЄС для протидії пропаганді.

Лист на ім'я Могеріні підписали міністри закордонних справ Великобританії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Хорватії, Чехії та Швеції.

У ЄС працюють дві експертні групи, які відстежують і спростовують російську медіапропаганду. Однак ці групи налічують небагато співробітників і мають обмежені технічні можливості, зауважує dpa.

Liked the article?
Help us be even more cool!