ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ДПСУ пояснили, чому російський пропагандист Борис Максудов потрапив в Україну незаконно

Державна прикордонна служба України фіксує багато порушень, коли громадяни Російської Федерації, зокрема політики та представники медіа, потрапляють на тимчасово окуповані території України незаконно. Вони їдуть туди через закриті урядом України пункти пропуску з території Росії.

Про це ІМІ сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у відповідь на питання про те, чи є порушенням українського законодавства візит російського пропагандиста Бориса Максудова, який загинув 22 листопада, на окуповану територію України.

“Відповідно, вони порушують українське законодавство і незаконно перебувають на території України”, - наголосив він.

Водночас Андрій Демченко нагадав, що через російську агресію у 2014 році та з  початком повномасштабного вторгнення у 2022 році уряд України зачинив пункти пропуску на державному кордоні в межах окупованих АР Крим, територій Донецької та Луганської областей, а також в подальшому на інших ділянках кордону з Росією та Білоруссю.

“Там не здійснюються заходи прикордонного контролю, що дозволяло б законними шляхами потрапити на територію України”, - підкреслив він.

Також речник ДПСУ зауважив, що за порушення законодавства про державний кордон України, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території та перетину державного кордон передбачена кримінальна або адміністративна відповідальність. 

“Такі порушення вважаються незаконним перетином державного кордону України, а іноземці на додачу порушують правила перебування на території України і відповідно знаходяться в Україні незаконно”, - наголосив Демченко.

Як повідомляв ІМІ, на окупованій російськими військами частині Запорізької області потрапив під обстріл та помер російський пропагандист, співробітник телеканалу “Россия 1” Борис Максудов.

За даними Telegram-каналу Baza, вдень 22 листопада Максудов знімав відео про 503-й мотострілковий полк, неподалік села Мирного (окуповане російськими військами - ред.), коли з безпілотника був скинутий вибуховий пристрій. Чоловік дістав множинні уламкові поранення, відкриті переломи кінцівок, йому відірвало пальці.

Як випливає із YouTube-каналу пропагандиста, він незаконно був у Криму, Донецькій області, у Чорнобилі. Всі пункти пропуску на українсько-російському кордоні наразі закриті.

На своїй сторінці “Вконтактє” Борис Максудов викладав результати своєї діяльності. Так, він називав України “у своєму нинішньому вигляді” “загрозою” та  “геополітичним мозолем  та пухлиною”.

В Криму, на його думку, відбулася "русская весна", а на Донбасі - "русская осень". Водночас він очікував "русскую зиму" у Європі. "Головне, щоб не ядерну", - додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!