ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський пропагандист Борис Максудов помер після обстрілу у Запорізькій області

Фото - ТАСС
Фото - ТАСС

Російський пропагандист, так званий воєнкор "Россия 24" Борис Максудов помер дорогою до лікарні після того, як потрапив під обстріл у Запорізькій області, куди приїхав незаконно.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів, зокрема Baza, а також російські медіа, як от пропагандистське РИА Новости.

Максудов нібито дістав поранення після того, як безпілотник скинув боєприпас.

За даними Telegram-каналу Baza, вдень 22 листопада Максудов знімав відео про 503-й мотострілковий полк, неподалік села Мирного, коли з безпілотника був скинутий вибуховий пристрій. Чоловік дістав множинні уламкові поранення, відкриті переломи кінцівок, йому відірвало пальці.

Його доставили до військового шпиталю Токмака, звідки вночі вирішили перевести до Джанкою (окупований Крим). Однак дорогою він помер.

У пості про смерть Максудова, опублікованому в телеграм-каналі російського пропагандиста Володимира Соловйова, йдеться, що він працював на війні з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За даними ВВС, про Бориса Максудова згадували минулої осені. 27 жовтня 2022 року відбувся удар ЗСУ по нафтобазі в тимчасово окупованому РФ Шахтарську Донецької області. Це був другий удар по базі за кілька днів, тоді російські ЗМІ писали, що нового удару завдали завдяки репортажу журналіста Бориса Максудова, який показав у своєму сюжеті на каналі “Росія-24” наслідки попереднього ураження.

Також він був відомий тим, що разом з низкою інших російських воєнкорів запустив університет “Синергія” - серію майстер-класів для росіян, які хотіли стати військовими журналістами й поїхати на війну в Україну.

Як випливає із YouTube-каналу пропагандиста, він незаконно був у Криму, Донецькій області, у Чорнобилі. Всі пункти пропуску на українсько-російському кордоні наразі закриті.

На своїй сторінці “Вконтактє” Борис Максудов викладав результати своєї діяльності. Так, він називав України “у своєму нинішньому вигляді” “загрозою” та  “геополітичним мозолем  та пухлиною”.

Окуповані російськими військами території України Максудов називав “звільненими територіями”.

В Криму, на його думку, відбулася "русская весна", а на Донбасі - "русская осень". Водночас він очікував "русскую зиму" у Європі. "Головне, щоб не ядерну", - додав він. 

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти відкрили онлайн-школу “Школа воєнкора”, куди залучають охочих з тимчасово окупованих територій України для колаборації та громадян РФ. Учасників, які "відзначаться", запросять у поїздку на фронт у тил. Борис Максудов був одним з пропагандистів, хто мав вчити слухачів “школи”.

 
 
 

Скриншоти ІМІ зі сторінки Максудова у "Вконтактє"

Зауважимо, що на відео, яке оприлюднив телеканал "Россия 1", Борис Максудов не має наліпки "преса", його шолом та бронежилет не синього кольору, а хакі, через що він схожий на комбатанта.

Фото - скрін відео телеканалу "Россия 1"
Liked the article?
Help us be even more cool!