ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Добропіллі тітушки не пустили журналіста Радіо Свобода на сесію міськради

22.09.2017, 13:11
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

20 вересня позаштатного кореспондента Радіо Свобода Артема Лютого невідомі чоловіки спортивної статури не пустили до сесійної зали Добропільської міської ради (Донецька область). Чоловіки вели себе агресивно та намагалися вибити камеру з рук журналіста, при цьому ніяк не пояснюючи свої дії. Про це Артем Лютий повідомив ІМІ.

За словами журналіста, про проведення сесії він дізнався з сайту міськради. Проте коли прийшов, аби висвітлювати роботу сесії, дорогу до сесійної зали йому перегородили невідомі чоловіки у цивільному.

“Прийшовши о 9.40, я побачив велике скупчення чоловіків у коридорі біля сесійної зали. Краєм ока я побачив, як заступник міського голови Олексій Галицький дав знак цим людям, і вони тут же активізувалися, зімкнувши переді мною ряди і не даючи пройти до сесійної зали. Вимог не висували, несли нісенітницю, що вони стоять в черзі і т.п”, - розповів Артем.

Після цього Лютий відійшов, дістав камеру, повісив на шию бейдж з посвідченням журналіста і спробував ще раз пройти до зали.

“З включеною камерою ще раз спробував пройти заслін. Цього разу був зустрінутий агресивно - це на відео є, молодий чоловік, опинившись у мене за спиною, спробував перекинути мене назад. Послідував удар, метою якого було вибити камеру з рук. Поки я знімав правопорушення, невідомий з цієї ж компанії перекинув мій штатив. Свідком всього цього був заступник міського голови Олексій Галицький, на моє прохання викликати поліцію відмовив”, - розповів журналіст.

Також Артем Лютий зазначив, що, окрім нього, до сесійної зали не потрапили журналісти інтернет-видання “Шкварки” і редактор муніципальної газети “Новий шлях”.

Журналіст викликав поліцію і написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності. “Поліція, прибувши на виклик, прийняла від мене заяву про перешкоджання журналістській діяльності та компенсації моральної шкоди в 1000 грн. У заяві я вказав, що маю відеоматеріали, які доводять правопорушення, і готовий їх надати. Через щільний графік зйомок матеріали та доповнення до заяви я додам в понеділок (25 вересня - ред.)”, - сказав журналіст.

Згодом Артем Лютий дізнався, що його заява про перешкоджання не була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Тож журналіст має намір оскаржувати це у прокуратурі.

Як повідомляв ІМІ, 14 вересня у місті Добропілля (Донецька область) троє невідомих чоловіків побили журналіста інтернет-видання “Закон і контроль” та блогера Тараса Халяву. В коментарі ІМІ Тарас Халява повідомив, що пов’язує напад з професійною діяльністю. За його словами, він висвітлює в місті теми беззаконня, корупції.

Liked the article?
Help us be even more cool!