ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі спалили авто головреда "Зорі"

27.04.2019, 13:45
Фото – dp.npu.gov.ua

У Дніпрі в ніч на 27 квітня невідомі спалили автомобіль головного редактора газети “Зоря” і керівника прес-служби дніпропетровської обласної організації “Опозиційної платформи – За життя” Володимира Пісоцького. Про це повідомляється на сайті політсили.

Політсила розцінює підпал як спробу залякати їхнього активіста, а також свій актив на місцях “і таким чином змусити їх припинити діяльність”.

“Крім того, що Володимир – популярний на Дніпропетровщині журналіст, він ще відомий своєю активною опозиційною діяльністю. Незважаючи на професійну й активну опозиційну діяльність Володимира Пісоцького, щораз вищий на Дніпропетровщині рейтинг “Опозиційної платформи – За життя”, ми розцінюємо цей підпал як спробу залякати нашого активіста”, – йдеться в заяві.

Політсила вимагає від правоохоронних органів “ретельно і якомога швидше розслідувати цю справу, знайти і покарати винних”.

Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України ("Умисне знищення або пошкодження майна"), повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Згідно з повідомленням, інформація про загоряння автомобіля Volvo в Шевченківському районі міста надійшла до поліції 27 квітня близько 3:30.

Наразі поліцейські опитують можливих свідків події, тривають оперативно-розшукові заходи.

Як повідомив Володимир Пісоцький представниці ІМІ у Дніпропетровській області, підпал він пов'язує з професійною діяльністю, проте не може сказати, з якою саме.

“Я  одночасно є і керівником ЗМІ, і займаю активну позицію в політичній партії. Це точно пов'язано з професійною діяльністю - або там, або там, точно не знаю, мені складно сказати. Півдня провів у РОВД, допитували, усе робили по процедурі”, - сказав Володимир Пісоцький.

Як повідомляв ІМІ, 15 серпня 2016 року в Дніпрі невідомі підпалили автомобіль тодішній головній редакторці газети “Зоря” Ксенії Зайцевій. Вона пов’язує інцидент зі своєю професійною діяльністю.

11 березня 2017 року в Нікополі (Дніпропетровська область) невідомі підпалили автомобіль позаштатного кореспондента видання “Город Никополь” Руслана Соловйова.

12 лютого 2017 року в Кам’янському (Дніпропетровська область) невідомі спалили авто головного редактора сайту “5692” і газети “Місто 5692” Сергія Гузя. Він пов’язує інцидент зі своєю професійною діяльністю.

За фактом підпалу авто Сергія Гузя поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України ("Умисне знищення або пошкодження майна").

22 лютого 2017 року в Нікополі (Дніпропетровська область) невідомі порубали сокирою автомобіль Volvo журналіста “Города Никополя” Віктора Артеменка. Він пов’язує пошкодження майна зі своєю журналістською діяльністю.

Нікопольська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України ("Умисне знищення або пошкодження майна").

25 лютого 2017 року в Кам’янському (Дніпропетровська область) згорів автомобіль Citroën C5, який належить правозахиснику, видавцеві, редактору газети “Антимафия” Станіславу Милославському.

Liked the article?
Help us be even more cool!