ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нікополі журналісту спалили авто. Відкрито провадження (оновлено)

12.03.2017, 21:26

В ніч на 11 березня у Нікополі (Дніпропетровська область) невідомі підпалили автомобіль Lexus, що належав позаштатному кореспонденту видання “Город Никополь” Руслану Соловйову. Про це йдеться у сюжеті, опублікованому на сайті “Город Никополь”.

Інцидент стався на приватній автопарковці. Авто вигоріло вщент. Разом із ним пошкоджено ще п’ять автомобілів, які були припарковані поряд.

За словами Соловйова, останнім його редакційним завданням була тема, пов’язана з наркоторгівлею біля однієї зі шкіл міста.

При цьому Руслан Соловйов зазначив, що поки що йому важко відповісти на запитання, хто б міг скоїти підпал і чи пов’язано це з його журналістською діяльністю.

“Не можу нікого звинувачувати, не можу нічого сказати, доки не розбереться поліція”, - зазначив він. Він зазначив, що ніяких погроз йому не надходило, а також він ні з ким не сварився, ніяких конфліктів не було.

Також журналіст розповів, що три роки тому його рідному брату Олександру Соловйову таким же чином підпали авто на стоянці. На той час, за словами журналіста, його брат працював начальником карного розшуку міста Нікополь, а зараз брат є в.о. начальника управління Відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Запорізької області.

Він також не зміг відповісти, чи може бути підпал пов’язаний з діяльністю брата.

За даним фактом Нікопольський міський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення чи пошкодження майна). Тривають слідчі дії, повідомляє Радіо Свобода.

У поліції підтвердили, що інцидент стався на автопаркові близько 3-ї години ночі, автомобіль журналіста вигорів ущент.

Водночас в коментарі Радіо Свобода Соловйов зазначив, що не виключає, що інцидент пов'язаний з його професійною діяльністю: він займався журналістськими розслідуваннями, зокрема, пов’язаними з наркоторгівлею.

“Попередньо мені повідомили, що це був підпал”, – сказав Руслан Соловйов. У поліції зазначають, що підпал – одна із версій, остаточна причина згоряння авто буде з’ясована після експертизи пожежної служби.

В коментарі представниці ІМІ у Дніпропетровській області Руслан Соловйов на запитання, чи пов'язує цей інцидент з журналістською діяльністю відповів: “Мені важко сказати, важко когось звинувачувати до того, як розбереться поліція. Але, скоріше за все, так”.

На запитання, з якими саме матеріалами пов’язує підпал, Соловйов відповів: “Про це краще запитати у редактора Віктора Артменка, бо я лише збираю інформацію, а пише він”.

Як повідомляв ІМІ, 12 лютого у Кам’янському (Дніпропетровська область) невідомі спалили авто головного редактора сайту “5692” і газети “Місто 5692” Сергія Гузя. Головний редактор також пов’язує інцидент зі своєю професійною діяльністю.

За фактом підпалу авта Сергія Гузя поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення чи пошкодження майна).

22 лютого у Нікополі (Дніпропетровська область) невідомі порубали сокирою автомобіль Volvo журналіста “Город Никополя” Віктора Артеменка. Він пов’язує пошкодження майна зі своєю журналістською діяльністю.

Нікопольська поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна).

25 лютого у місті Кам’янському (Дніпропетровська область) згорів автомобіль Citroën C5, який належить правозахиснику, видавцеві, редактору газети “Антимафия” Станіславу Мілославському.

Фото і відео - "Город Никололь"

Liked the article?
Help us be even more cool!