ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі розповсюджували підробку безкоштовної газети

11.09.2017, 15:10
Фото - "Лица"

У Дніпрі розповсюджували підробку безкоштовної газети “Маски”, що позиціонує себе як опозиційне міське видання. Підробка оформлена як оригінальне видання (із ідентичним логотипом, оформленням шпальт та шрифтів) та включає вихідні дані оригінала, повідомляє місцеве видання “Лица”.

У підробній газеті опубліковані матеріали, направлені на дискредитацію оригінального видання та на “відбілювання” іміджу міського голови Бориса Філатова.

Редакція газети “Маски” подала відповідну заяву до Національної поліції разом із фотографіями розповсюджувачів та автотранспортних засобів, які забезпечували доставку підробної газети.

Раніше, наприкінці червня, працівники комунального підприємства “Муніципальна варта”, яке є охоронною структурою міськради, згідно з заявою редактора газети “Маски” Олександра Коробкова, вилучили частину тиражу цього видання. Олександр Коробков повідомив, що видання офіційно зареєстроване як ЗМІ та є опозиційним до мера Бориса Філатова, тож “Муніципальна варта” не мала жодних підстав до таких дій.

Перший випуск газети “Маски” вийшов 8 червня тиражом 200 тисяч примірників та роздавався на вулицях Дніпра безкоштовно. Видання передруковує критичні пости з соціальних мереж, заяви громадських активістів та антикорупційні розслідування щодо діяльності міської влади.

Окремі дніпровські активісти та журналісти вже повідомляли, що їхні матеріали публікуються у цій газеті без їхнього дозволу. Так, 9 серпня редакторка ресурсу “Бюро ЮА” Ольга Юдіна, заявила: “Якщо ви заснували газету, раджу почати з головного – винайняти журналістів та публікувати власні розслідування, а не займатися з номера у номер передруком чужих. Я категорично проти того, щоб розслідування моїх журналістів з’являлись на сторінках вашого бойового листка. Вважайте це офіційною забороною”.

Liked the article?
Help us be even more cool!