ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі редакторка видання "Лица" напала на журналістку комунального каналу

12.03.2021, 13:34
Фото – скріншот з відео "Дніпро ТВ"
Фото – скріншот з відео "Дніпро ТВ"

У Дніпрі редакторка видання “Лица” Олена Гарагуц напала на журналістку телеканалу “Дніпро ТВ” Яну Богуславську. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. 

Як повідомила представниці ІМІ в Дніпропетровській області Яна Богуславська, Олена Гарагуц напала на неї 11 березня під час спроби записати коментар у приміщенні Амур-Нижньодніпровського районного суду.

У суді мало відбутися чергове засідання щодо позову Дніпровської міської ради до народного депутата Максима Бужанського та газети “Лица” про захист честі та гідності. Телеканал “Дніпро ТВ” виступає третьою стороною в цій справі.

Цього ж дня “Дніпро ТВ” опублікував відео, де журналістка Яна Богуславська в коридорі суду записує коментар з Оленою Гарагуц. Журналістка запитала в редакторки, як вона перевіряє джерела своєї інформації. Натомість редакторка звинуватила журналістку в тому, що міськрада “використовує бюджетні кошти міста, щоб ви працювали на замовлення тих, хто бореться з журналістами”. Після суперечки Богуславська спитала Гарагуц: “А ви скільки отримали за те, щоб перепостити Бужанського?”, Олена Гарагуц накинулася на Яну Богуславську. Вона декілька разів ударила журналістку текою по голові та вчепилась у волосся.

Після інциденту Богуславська написала заяву до поліції. Судово-медична експертиза показала, що журналістка не дістала видимих ушкоджень. Утім, їй порадили залишитися вдома та простежити за станом здоров'я.

“Я планувала зробити репортаж про це засідання, почути думку сторін, почути думку медіа “Лица”, бо саме вони тоді опублікували цю образливу статтю, де повністю підтримали позицію нардепа. Тому позиція “Лиц” була необхідна, як учасника процесу, тому я підійшла до пані Олени й попросила про інтерв'ю. Вона представилась і спілкувалася, але потім почала агресувати. Я вважаю, що це недотримання етики між колегами, я нормально з нею спілкувалася, поважливо. І це перешкоджання журналістській діяльності, бо це відбулося під час інтерв'ю і завадило мені довести його до кінця”, – розповіла представниці ІМІ Яна Богуславська.

12 березня поліція Дніпропетровської області повідомила, що відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

Позов міської ради Дніпра стосується публічного коментаря Максима Бужанського на адресу міськради та журналістів каналу щодо їхнього запитання про ймовірне скоєння Бужанським домашнього насильства. Цей коментар Максим Бужанський озвучив улітку, під час розпалу місцевої передвиборної кампанії, у якій він, за неофіційними даними, міг стати одним з кандидатів на посаду міського голови. 

До газети “Лица” міськрада позивається через пов'язану з цим публікацію “Комунальний телеканал Дніпра поширює фейки про конкурента Філатова”. 

Нагадаємо, “Дніпро ТВ” є комунальним підприємством Дніпровської міськради.     

ІМІ намагається отримати коментар редакторки видання “Лица” Олени Гарагуц.

Liked the article?
Help us be even more cool!