ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі підприємця засудили до року в’язниці через перешкоджання, але він уникне покарання

05.12.2019, 10:55
Фото – Coutresy Foto / Радіо Свобода
Фото – Coutresy Foto / Радіо Свобода

Дніпровський апеляційний суд визнав підприємця з Марганця винним у перешкоджанні професійній діяльності журналістки видання “СтопКор” Лілії Ткачук і засудив його до року позбавлення волі. Таке рішення суд ухвалив 4 грудня, підтвердила інформацію Радіо Свобода Лілія Ткачук.

Однак через те, що термін давності справи сплив, нападник не відбуватиме покарання.

Раніше Марганецький міськсуд визнав підприємця невинуватим і виправдав за відсутністю в його діях складу злочину. Після цього прокуратура Дніпропетровської області та журналістка подали апеляційну скаргу.

“Судовий процес тривав понад три роки. Спочатку ми програли першу інстанцію і апеляцію. Касація повернула на розгляд апеляції, і от сьогодні ми, врешті-решт, виграли апеляційну інстанцію”, – зазначила Лілія Ткачук.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня 2016 року в місті Марганці (Дніпропетровська область) під час зйомки сюжету на знімальну групу проєкту “Стоп корупція” накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка Віталій, пошкодивши на відеокамері бленду.

За фактом нападу на журналістів проєкту “Стоп корупція” в Марганці Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. Віталію Бондаренку було висунуто підозру.

20 жовтня 2016 року в Марганецькому міському суді Дніпропетровської області почала розглядатися справа журналістів “Стоп корупції”, яким під час знімання розбили камеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!