ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку дала рекомендації зі збереження заряду смартфона

11.10.2022, 17:48

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підготувала рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатися на звʼязку.

Загальні рекомендації:

  • Заряджати телефон за кожної можливості.
  • Тримати зарядженими повербанки.
  • Увімкнути режим енергозбереження (ярлик з цією функцією розташований на панелі швидких налаштувань, а також у налаштуваннях ("Батарея", "Живлення" тощо).
  • Якомога рідше вмикати екран та встановити енергоефективні налаштування екрана (увімкнути стандартну плавність дисплея замість високої, якщо в смартфоні є відповідне налаштування; встановити енергоефективні "шпалери": чорний фон для OLED / AMOLED-дисплея, світлий – для IPS; вимкнути автообертання екрана).
  • Видалити некритичні застосунки, які активно використовують батарею, або додаткові акаунти в цих застосунках. Дізнатися рівень енергоспоживання застосунків можна, перейшовши в "Налаштування" → "Батарея" → "Використання батареї".

Крім того, Держспецзв’язку радить вимкнути автозавантаження, автооновлення та синхронізацію застосунків, особливо якщо у вас під'єднано кілька акаунтів (у режимі енергозбереження ця функція має працювати автоматично):

  • Android → "Налаштування" → "Акаунти та синхронізація";
  • iOS → "Налаштування" → App Store → "Оновлення програм".

Обмежити кількість застосунків у "несплячому" режимі, залиште тільки ті, від яких залежить ваше життя: месенджер, дзвінки, застосунок "Повітряна тривога":

  • Android → ліва сенсорна клавіша → змахнути непотрібні застосунки;
  • iOS → проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана, доки не з’явиться "Перемикач програм", або двічі натиснувши на кнопку "Початок" → змахнути вгору екран попереднього перегляду програми, щоб закрити її.

Вимкнути розпізнавання голосових команд:

  • Android → Google Now → "Налаштування" → "Голосовий пошук" → "Розпізнання "О’кей, Google";
  • iOS → "Налаштування" → Siri та пошук або Siri та диктування.

Вимкнути вібрацію, зайві комунікації (GPS, Bluetooth) та відмовитися від перегляду відео та ігор на смартфоні.

У разі критичної ситуації з живленням увімкнути режим "Екстрена економія енергії", перевести смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний звʼязок.

Також потрібно домовитися з близькими про час виходу на зв’язок, домовлятися заздалегідь про час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. На папері виписати всі важливі номери телефонів на випадок, якщо батарея сяде.

Liked the article?
Help us be even more cool!