ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чорногорії транслюють новини угруповань "Л/ДНР" та розміщують рекламу ПВК "Вагнер" – Наталія Іщенко

17.05.2023, 14:45
Колаж – 24 канал
Колаж – 24 канал

У Чорногорії працюють інтернет-портали, де транслюють не просто російську пропаганду, а новини незаконних збройних формувань "Л/ДНР" та розміщують рекламу ПВК "Вагнер".

Про це в етері Громадського радіо розповіла керівниця проєкту "Балканський оглядач" Наталія Іщенко.

Вона зазначила, що в Чорногорії наразі практично немає медіа, які підтримують Україну:

"Вони намагаються бути нейтральними, над суперечкою. Такі медіа є, а проукраїнських буквально декілька, вони непопулярні".

За словами Іщенко, в Сербії проросійська пропаганда спостерігалася з часу, коли до влади прийшов Александр Вучич, а от у Чорногорії цей перекіс стався три роки тому, коли у 2020-му владна команда змінилася на просербську та дуже проросійську.

"І хоча зовнішньополітичний блок був прозахідний, якраз у частині, що стосується інформаційної та культурної політики, там із 2020 року працюють люди, які орієнтуються стовідсотково на Белград і частково на Москву", – наголосила Іщенко.

Як повідомляв ІМІ, Асоціація журналістів Чорногорії 23 січня 2023 року вручила нагороди російським пропагандистам. Асоціація посмертно нагородила загиблу російську пропагандистку Дар’ю Дугіну (донька ультранаціоналіста Олександра Дугіна). Її нагороду отримав керівник делегації Спілки журналістів Росії, пропагандист Володимир Соловйов. Він вручив подяку від Спілки журналістів Росії президенту Асоціації журналістів Чорногорії Тихомиру Бурзановичу.

Liked the article?
Help us be even more cool!