ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях поліція не відкривала провадження за заявою священника УПЦ МП проти двох журналістів

13.10.2023, 16:19
Альона Чорна
Фото – Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ
Фото – Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ

Поліція не відкривала кримінального провадження за заявою священника УПЦ МП проти двох чернівецьких журналістів.

Про це у відповіді на інформаційний запит регіональної представниці ІМІ повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області. 

У відповіді правоохоронці зазначили, що розглянули відповідно до вимог Закону України “Про звернення громадян” вказане звернення та у зв’язку з відсутністю ознак кримінального правопорушення перевірку припинили.

“Поряд з цим заявнику було рекомендовано звернутися до суду з даного приводу в порядку цивільного законодавства України”, – йдеться у відповіді. 

Як повідомляв ІМІ, настоятель Банченського монастиря, митрополит УПЦ МП Лонгін (Михайло Жар) звернувся до чернівецької поліції із заявою щодо порушення кримінального провадження стосовно журналістів місцевих видань “БукІнфо” та “Час”.

Тоді редакції зауважили, що вони писали викривальні матеріали про митрополита, який, зазначають медіа, веде антиукраїнську діяльність. А в травні цього року правоохоронці повідомили про підозру Жару в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Додамо, що 25.09.2023 Синод УПЦ МП змінив намісника Банченського монастиря в Чернівецькій області. Водночас у повідомленні не йдеться про причину заміни намісника монастиря.

Liked the article?
Help us be even more cool!