ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях дописувача Facebook оштрафували на 34 тис. грн за антиукраїнські дописи

06.09.2022, 10:23
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Шевченківський райсуд міста Чернівці оштрафував уродженця Одеси на 34 тис. грн за антиукраїнські публікації в соцмережі Facebook та заклики до створення "Буковинської республіки" Такий вирок суд ухвалив 23 серпня, повідомляє "Судовий репортер".

У березні-грудні 2020 року чоловік розміщував тексти й зображення із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади.

Наприклад: "Нам нужно разгонять эту Раду! Давайте, поднимаемся разогнать эту Верховну Раду!", "Пришло время делать ЗУБР! (Західно-Українську Буковинську Республіку) Ми не визнаємо виборів! Буковинці! Звільнимося від Київа!"; "Долой нелегитимный київський – який змією висить на шиях українцях та не дає нам розквітнути і економічно зростати!!!", "С завтрашнего дня начинаю Путина звать в Черновцы… Только Путин правду народам несёт и рассудит нас по справедливости. Доверяю только Путину. Последнему оплоту справедливости в мире! Как Путин скажет – так и будет…".

Крім того, обвинувачений закликав до створення незалежної від України держави – "Західно-Української Народної Республіки" / "Буковинської Народної Республіки", виходу Закарпатської області зі складу України ("Волю свободным Карпатам од Киевского воровства").

Автор постів також підтримував тимчасову окупацію росією частини території Херсона та Нової Каховки для здобуття води для Криму: "Надо пройти танками до канала (сопротивления никто не встретит). Встать танками на длину вчего канала и объявить 5 км от канала в обе стороны – зоной без укровойск. Стать там на год. […] Нужно вторгнуться и оккупировать до наполнения водохранилищ. Потом красиво уйти. Все ох*е*т от красоты поступка".

Крім того, розміщувалися дописи, спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Наприклад: "Там, где украинцы, там всегда развал. […] Украинец это всегда националист. Всегда земельный аграрий (а не производственник) – по-простому "селянин". Национализм на почве селянства – всегда смерть любым государственным межстрановым объединениям"; "Украина выступила гробовщиком СССР, гробовщиком СНГ", "Репрессивные списки евреев в Черновцах наперед (перелік прізвищ. – Ред.)"; "Черновчане, похоже, пришла пора вооружаться! Нагнетание антиправославия взвинчено до предела! Скоро мы все – горожане – пойдем стена на стену (драка будет невобразимая – как в религиозных Пакистане, Афганистане, Ирландии и Египте. Оружие в самый раз пригодится! Религиозная Гражданская Война в Черновцах – значит так тому и быть. Пора зачистить город и навести тут порядок, заявить о своих правах раз и навсегда".

Обвинувачений уклав угоду зі слідством і визнав свою винуватість. Прокурор і обвинувачений домовилися про покарання у вигляді штрафу – 34 тисячі гривень.

Крім того, з чоловіка стягується 32,5 тисячі гривень витрат за експертизи його дописі.

Liked the article?
Help us be even more cool!