ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові священник УПЦ МП вкусив військового

Фото – Челайн
Фото – Челайн

У Чернігові священник УПЦ МП вкусив військового на території стародавнього Дитинця. Подія трапилася 14 листопада, повідомляє "Челайн".

Представники УПЦ московського патріархату отримали дозвіл забрати деякі речі зі Спасо-Преображенського собору, який за рішенням комісії Мінкульту опечатано (Спасо-Преображенський собор з 1991 року був переданий у користування єпархії УПЦ, яка згідно з релігієзнавчою експертизою має зв’язок з Російською православною церквою).

З моменту опечатування чернігівських святинь громадський порядок біля них забезпечують представники воєнізованих структур та безпосередньо військові.

14 листопада кілька священників з помічниками переносили речі із собору. За цим збоку спостерігали військові. Паралельно з цим робітники демонтували старий замок на дверях собору.

Це розлютило представників УПЦ МП. Вони почали сваритися з військовими.

"Далі трапилося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки і російської пропаганди. Священник почав поводитись агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священник не реагував і провокував далі, весь час повторював щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священник накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив", – розповідає представник військового формування.

За інформацією видання, напав на військового і вкусив його за руку чернігівський священник Андрій Забуранний.

На місце події обидві сторони викликали поліцію і медиків.

Фото – Челайн

Як пише медіа з посиланням на один із правоохоронних органів Чернігівської області,  духовенство УПЦ МП останнім часом отримує з Москви чіткі інструкції стосовно організації подібних провокацій. Надалі російські спецслужби, які безпосередньо курують духовні питання, використовують ці матеріали для пропаганди й створення фейків як у Росії, так і в закордонних медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!