ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові погрожували розправою журналісту. Поліція відкрила справу

17.02.2020, 12:32
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

У Чернігові поліція розслідує кримінальне провадження за фактом публічних погроз місцевому журналістові через соцмережі. Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, до поліції 13 лютого із заявою звернувся журналіст, який останнім часом працює за медійним напрямом у комунальній сфері міста. Він розповів поліцейським, що в популярній соцмережі йому публічно погрожує розправою один з керівників місцевого ОСББ.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності).

Триває досудове розслідування.

Як повідомляє УНІАН, зазначений журналіст – 60-річний Владислав Савенок (журналіст-фрілансер; менеджер зі зв’язків із громадськістю одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради). Під час суперечок про комунальні послуги в Чернігові у фейсбуці йому було адресовано дописи “я тобі реально носа зломлю”, “доведеться ходити в гіпсі і роботу шукати”, “я тобі окуляри розвалю. Мало тобі руки ламали?”. 

Журналіст подав заяву до поліції щодо кібербулінгу і погроз фізичною розправою. “Прошу надати правову оцінку діям В. Є. (названо конкретне прізвище. – Ред.) за фактами кібербулінгу, погроз фізичною розправою, а також перешкоджання журналістській діяльності і можливості виконувати свої професійні обов’язки”, – йдеться в тексті заяви до поліції. 

Також, повідомляє інформагентство, Савенок до заяви додав 11 сторінок доказів реальних погроз – сканкопій дописів із соцмереж. 

“Гіперпосилання ще вчора працювали з його погрозами. Слідчі їх перевіряли. У мене немає бажання посадити чи щось подібне. Я хочу, щоб людина зрозуміла, що треба себе вести адекватно”, – прокоментував УНІАН своє звернення до поліції журналіст.

Публікації в соцмережі Владислав Савенок робив із робочих сторінок, проте він впевнений, що той, хто йому погрожував, знав про псевдонім. За словами журналістка, те, що повідомлення адресовані конкретно йому, підтверджують звернення до нього на коментар, наприклад, Юрію Благому, що є робочим нікнеймом, і словам “ти в окулярах прес-служба АТП”, йдеться у сюжеті телеканалу “Дитинець”.

Журналісти телеканалу “Дитинець” спробували зв’язатися з автором коментарів – Євгеном Волошиним, який власник сторінки надав особисто. У своєму профілі він зазначає, що працює в облдержадміністрації і є керівником одного з ОСББ.

Волошин підтвердив журналістам, що інформація справжня і світлини його. Чоловік каже, що не погрожував саме цьому Владиславу (Савенку - ред.) і не погоджується зі звинуваченнями.

“Я не знаю, де він працює, цей Владислав, безпосередньо про якого ви ведете мову. Я вам чесно говорю: я його навіть в очі ніколи не бачив. Як ви говорите: “Владислав, я тобі колись носа зламлю”? Ну почитайте, я не заходив, я навіть не шукав цю публікацію, я не знаю. Я ж говорю, що заходить по 100 по 200 ботів, вони щось там пишуть, про щось розмови ведуть, провокують, видаляють коментарі, міняють коментарі, розумієте. Можливо там був якийсь Владислав, можливо Владислав Атрошенко там був, звідки ж мені знати. Ви помітили, я завжди, де пишу в коментарях, до люди звертаюся, наприклад, Андрій Миколайович, якийсь там Прокопенко чи ще хтось, тобто прізвище, ім’я, по батькові. А в цієї людини ж немає там прізвища”, - сказав він.

Журналіст зазначає, що не має бажання когось покарати, натомість хоче пояснити людині, що таке спілкування неприйнятне, повідомляє gorod.cn.ua.

Liked the article?
Help us be even more cool!