ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові бізнесмен та екскандидат у депутати зламав камеру журналістам каналу "Дитинець"

30.03.2023, 17:43
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

У Чернігові знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” 30 березня розбили камеру під час знімання в кафе в центрі міста, повідомляє Суспільне

Як стверджує журналістка каналу Наталія Мєдвєдєва, зробив це чернігівський бізнесмен і екскандидат у депутати міськради від партії “Слуга народу” Сергій Берестовий. 

За її словами, журналісти намагалися взяти коментар у депутата міської ради від “Слуги народу” Юрія Тарасовця через його відсутність на засіданні сесії.

“Ми випадково дізналися, що Юрій Тарасовець замість того, щоб бути на сесії, знаходиться в цьому закладі. Приїхали сюди запитати його, чому він не на сесії”, – розповіла Мєдвєдева.

Разом з Тарасовцем у кафе був Сергій Берестовий.

“Коли ми зайшли туди разом з камерою, то Юрій почав тікати від нас, а його компаньйон чи друг, я не знаю, який сидів, почав бити нашу камеру і зламав її. Він дуже схожий на Сергія Берестового”, – розповіла Мєдвєдєва.

Журналістка встигла зняти на телефон, як цей чоловік погрожував їм зламати камеру: “Я питаю, чого ти мене знімаєш? Хочеш, я зламаю твою камеру? Камеру викинь свою! Я фізична особа, чому ви мене знімаєте? Ви чому мене знімаєте?” 

Сергій Берестовий відмовився коментувати Суспільному ситуацію телефоном, запропонував зустрітися наступного дня.

Юрій Тарасовець, який також був у цей час біля кафе, сів у своє авто та поїхав, не давши коментарів з цього приводу.

Видання нагадує, що на 30 березня в Чернігові було заплановане чергове засідання сесії міськради, яке станом на 16:00 не розпочалося. Виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако заявив, що перед сесією чотирьох депутатів викликали на допити до СБУ, двох депутатів викликали до військкомату, а Ірину Должикову правоохоронці зняли з потяга.

За фактом нападу на знімальну групу поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів.

За даними поліції, близько 13-ї години до поліції звернулася знімальна група чернігівського телеканалу. Журналісти заявили, що під час знімання в кафе в центрі міста один з відвідувачів пошкодив їхню відеокамеру. Поліцейські опитали учасників та свідків інциденту. 

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). Її санкція передбачає штраф, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!