ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У чернігівському медіахабі ІМІ обговорили психологічні потреби жителів громад

24.01.2024, 14:09
Павло Пущенко
Фото – Ірина Синельник
Фото – Ірина Синельник

У регіональному хабі Інституту масової інформації “Медіабаза. Чернігів” відбувся круглий стіл, присвячений психологічним потребам жителів громад. Його учасники підготували пропозиції для обласної військової адміністрації щодо необхідності співпраці влади та громадськості у сфері підтримки психічного здоровʼя жителів Чернігівської області.

Про це повідомляє представник ІМІ в Чернігівській області.

Захід відбувся в межах проєкту “Посилення психологічної стійкості жителів громад Чернігівської області”, що реалізовувала громадська організація “Асоціація демократичного розвитку” в співпраці з Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області. Партнером заходу виступив регіональний хаб ІМІ “Медіабаза. Чернігів”.

Учасниками зустрічі стали психологині різних служб та установ, національних університетів “Чернігівська політехніка” і “Чернігівський колегіум” імені Т. Г. Шевченка, а також представники й представниці громад, психологічної служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

У чернігівському медіахабі ІМІ обговорили психологічні потреби жителів громад

Круглий стіл у чернігівському медіахабі ІМІ щодо психологічних потреб жителів громад. Фото – Ірина Синельник

Радниця голови Чернігівської обласної військової адміністрації з питань ментального здоровʼя Інна Чистенко презентувала дослідження щодо потреби надання психологічних послуг у громадах Чернігівської області. Згідно з даними дослідження, що було проведене методом анкетування й охопило понад 2 тис. респондентів, далеко не в усіх освітніх та медичних закладах регіону, який зазнав окупації, проводилися тренінги з психологічної допомоги. Потреба в цих знаннях і психологічній підтримці є, однак у громадах не вистачає фахівців.

Керівниця проєкту Ірина Синельник розповіла, що впродовж листопада 2023 – січня 2024 року в шести громадах Чернігівської області було проведено 12 тренінгів з першої психологічної допомоги дорослим та дітям, які охопили понад 270 місцевих мешканок і мешканців. За її словами, основним підсумком проєкту стало покращення обізнаності жителів громад, як допомогти собі та оточенню в кризовій ситуації.

У чернігівському медіахабі ІМІ обговорили психологічні потреби жителів громад

Круглий стіл у чернігівському медіахабі ІМІ щодо психологічних потреб жителів громад. Фото – Ірина Синельник

Керівник психологічної служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Олександр Панченко подякував за проєкт і підкреслив, що психологині управління мали змогу поділитися своїм досвідом та розширити сферу своєї діяльності. Адже йшлося не про реагування на кризову ситуацію, а поліпшення знань людей, як правильно реагувати, що можна робити, що говорити й чого не слід робити та говорити.

Учасники зустрічі підготували пропозиції для обласної військової адміністрації щодо необхідності співпраці влади та громадськості у сфері підтримки психічного здоровʼя жителів Чернігівської області.

Проєкт реалізується громадською організацією “Асоціація демократичного розвитку” в співпраці з Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України в області завдяки фінансовій підтримці уряду Великої Британії в межах проєкту “Жінки. Мир. Безпека”: відповіді на виклики війни”, який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з громадською організацією “Ла Страда – Україна”, Асоціацією жінок-юристок України “Юрфем”, Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром “Жіночі перспективи” за сприяння Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!