ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах під час розгону протесту беркутівці побили журналіста "Інтера"

27.01.2014, 10:57

У ніч на 27 січня у Черкасах власний кореспондент телеканалу "Інтер" Станіслав Кухарчук отримав травми в ході розгону міліцією протестувальників, які штурмували будівлю обласної державної адміністрації. Про це Українським новинам повідомив оператор "5 каналу" Юрій Підлісевич.

За його словами, журналіст пред'явив співробітнику спецпідрозділу “Беркут” посвідчення, але беркутівець звалив його ударом кийка на землю, після чого кілька бійців завдали ударів вже лежачому Кухарчуку.

Також Підлісевич зазначив, що співробітники "Беркута" жорстоко побили і пошкодили автомобіль журналістів "5 каналу", який намагалися зупинити і відкрити на ходу.

Беркутівці також розбили відеокамеру оператору телекомпанії "ВІККА" Сергію Єфімову, який спробував допомогти Кухарчуку.

Побитого Кухарчука колеги доставили в міську лікарню № 3. Лікарі обстежили журналіста, переломів не виявили.

Як розповів “Прочерку” Станіслав Кухарчук, його били, не дивлячись на те, що він називався журналістом.

“Ніч не спав, сюжет готував. Я кричав «преса», показував журналістське посвідчення, але мене почали бити. Я людина тренована, займався боксом, тому знав, як закриватися. Але все ж отримав удар палицею по голові, хоча знаю, що під час затримання правоохоронці не мають права бити в голову, лише по кінцівках. Однак коли поїхали знімати побої в третю лікарню, то всі, хто ще постраждав, мали розбиті голови”, - розповів журналіст.

За словами журналіста, беркутівець демонстративно затоптав його журналістське посвідчення: “А коли набридло мене бити, жбурнув мені посвідчення ногою в обличчя. Після цього і решта силовиків почали наносити мені удари. Врятував мене Сергій, за що і поплатився камерою”.

Після зняття побоїв (у Станіслава була підозра на перелом черепа), журналісти поїхали в Соснівський райвідділ міліції, щоб подати заяву. Однак її не прийняли.

“Я сказав, що без камери в райвідділ не зайду, на що товариш майор сказав мені: “До побачення”, – обурюється журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!