ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чехії порушили першу справу за коментарі в соцмережах щодо схвалення терактів

20.05.2019, 11:22
Фото - news.t1.ua

Поліція Чеської Республіки висунула звинувачення першій людині в країні, яка в соціальних мережах схвалювала березневі теракти в мечетях у Новій Зеландії. Про сказав прокурор Верховної державної прокуратури в Празі Мартін Біли, повідомляє Укрінформ з посиланням на Чеське радіо.

Слідчі підозрюють автора коментарів у соціальній мережі в підтримці та пропаганді тероризму, за що йому загрожує від п'яти до 15 років ув'язнення і, можливо, також конфіскація майна.

Мартін Біли також повідомив, що поліція водночас перевіряє обставини оприлюднення ще чотирьох коментарів, що мали стосунок до березневих нападів на парафіян у Новій Зеландії.

За інформацією Deník N, празькі слідчі аналізують понад тридцять випадків схвалення терактів в інтернеті, проте прокурор Мартін Біли цю інформацію не підтвердив.

Як повідомляв ІМІ, 15 березня в місті Крайстчерч у Новій Зеландії 28-річний житель влаштував стрілянину у двох мечетях. Стрілянину він транслював у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook. Унаслідок стрілянини загинула 51 людина.

Facebook видалив протягом доби близько 1,5 млн розміщених у соцмережі відеозаписів теракту в Новій Зеландії.

Facebook змінив правила прямих трансляцій (режим Live) у зв’язку з терористичними атаками в Новій Зеландії.

Liked the article?
Help us be even more cool!