ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чехії за схвалення російської агресії в Україні засудили дев'ятьох громадян

16.03.2023, 13:45
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Чеські суди засудили дев'ятьох осіб за схвалення російської агресії в Україні. Більшість із них отримала штрафи. Про це повідомляє видання Euractiv з посиланням на Верховну прокуратуру Чехії.

У Чехії публічні заяви, які схвалюють напад Росії на Україну, можуть вважатися кримінальним злочином.

Вісім з дев’яти обвинувальних вироків стосуються умовного покарання або штрафу, повідомив верховний державний прокурор Ігор Стржиж. До дев'яти місяців ув'язнення засуджено чеського активіста через поширення в соцмережах ненависницьких висловлювань щодо українців.

Крім дев'яти вироків, звинувачення у схваленні агресії Росії висунуто 58 особам, а кримінальне розслідування розпочато в 90 справах.

“Якщо хтось публічно висловлює схвалення нападу Росії на Україну або підтримує її лідера на акціях протесту чи в соціальних мережах, за певних умов це може вважатися злочином”, – сказав Стржиж.

Як повідомляв ІМІ, з початку 2023 року чеський уряд почав обговорення щодо криміналізації умисного поширення дезінформації.

Раніше в Чехії двох блогерів позбавили волі за розпалювання ненависті до українських біженців. 

Суд Праги засудив до позбавлення волі строком на два роки умовно громадянку Чехії Яну Петеркову за поширення дезінформації, яка покликана спричинити паніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!