ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чехії за мову ненависті щодо українців судитимуть так звану "почесну консулку ДНР"

Фото – Ґрунт
Фото – Ґрунт

У Чехії судитимуть так звану “почесну консулку ДНР” Нелу Ліскову за підбурювання до ненависті проти України. Про це повідомляє “Ґрунт” із посиланням на чеське медіа  IDNES.

У червні цього року вона опублікувала твіт з фотографією президента Володимира Зеленського та підписала його: “Сподіваюся, усі, хто підтримує цього нацистського монстра і його послідовників, будуть притягнуті до відповідальності”.

Також вона писала у Twitter, що її завданнями є “деукраїнізація” і “денацифікація” Чеської Республіки.

На цей твіт звернув увагу колишній міністр культури Чехії Даніель Герман та звернувся до поліції. Правоохоронці вже завершили досудове розслідування та передали справу до суду.

Нела Ліскова очолювала “Представницький центр ДНР”, який працював на території Чехії до заборони судом у 2017 році – на цій посаді вона й оголосила себе “почесним консулом” так званої “Донецької народної республіки”.

Як повідомляв ІМІ, Служба інформації та безпеки (контррозвідки) Чехії виявила російського агента, який давно діє на території країни, забезпечив поширення російської пропаганди, пов'язаної з війною РФ проти України. Агент витратив на винагороду за пропаганду кілька тисяч євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!