ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Будапешті відкрили першу українську мовну школу

Фото – Facebook-сторінка Leszja Ukrajinka Országos Ukrán Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola
Фото – Facebook-сторінка Leszja Ukrajinka Országos Ukrán Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola

У першій новоствореній українській мовній школі ім. Лесі Українки в Будапешті, яка є першою офіційною українською школою в Угорщині, урочисто відкрили навчальний рік, йдеться на Facebook-сторінці школи.

"Висловлюємо щиру подяку речнику українців у парламенті Угорщини шановній Ліліані Грексі, комітету освіти при державному самоврядуванні українців в Угорщині, депутатам, учителям, батькам і всім нашим учням", – подякували в школі.

Також висловлено побажання, щоб новий 2023–2024 навчальний рік пройшов щасливо та результативно, а навчання було цікавим та ефективним.

Фото Facebook-сторінка Leszja Ukrajinka Országos Ukrán Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola

Як повідомляв ІМІ, для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в іноземних школах, розробили нову освітню програму з українознавчими предметами. Програма буде запроваджена в окремих школах (у кожній області буде до п’яти таких шкіл), у яких навчатимуться діти. Будуть сформовані окремі класи для цих дітей. Ця нова навчальна програма передбачає невелике тижневе навантаження (від шести до восьми уроків на тиждень). У зазначених школах за цією програмою зможуть навчатися діти, які вчаться в іноземній школі за місцем перебування і одночасно хочуть навчатися в українській школі.

Liked the article?
Help us be even more cool!