ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії TikTok загрожує штраф у майже 30 мільйонів доларів за неналежний захист даних дітей

28.09.2022, 12:04
Фото – Alex Castro / The Verge
Фото – Alex Castro / The Verge

Велика Британія підозрює соціальну мережу TikTok (належить китайській компанії ByteDanc) у порушенні законодавства про конфіденційність даних, пише АР.

Компанію можуть оштрафувати на 27 мільйонів фунтів стерлінгів (29 мільйонів доларів США) через нездатність захистити дані дітей.

За даними видання, офіс уповноваженого з питань інформації Великої Британії видав компанії попередження про можливе порушення та його наслідки. У документі йдеться, що в період із травня 2018 до липня 2020 року TikTok міг обробляти дані дітей віком до 13 років без згоди батьків, а також обробляти "дані спеціальної категорії" без законних підстав. Ця категорія охоплює етнічне та расове походження, політичні погляди, релігійні переконання та сексуальну орієнтацію користувачів.

Організація заявила, що її висновки не є остаточними й вона очікує пояснення від платформи для обміну відео, перш ніж ухвалити остаточне рішення про штраф. TikTok пообіцяв спростувати всі  звинувачення.

Як повідомляв ІМІ, 10 серпня з'явилося дослідження некомерційної організації Tracking Exposed щодо китайської соціальної платформи TikTok. Вони вивчили стрічку рекомендацій та з’ясували, що попри вихід платформи з Росії та заборону російським користувачам публікувати контент відео все одно зʼявляються.

Liked the article?
Help us be even more cool!