ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok потай просуває російський контент – дослідження

11.08.2022, 14:19

10 серпня з'явилося дослідження некомерційної організації Tracking Exposed щодо китайської соціальної платформи TikTok. Вони вивчили стрічку рекомендацій та з’ясували, що попри вихід платформи з росії та заборони російським користувачам публікувати контент, відео все одно зʼявляються. Про це повідомляє Суспільне.

Згідно з політикою TikTok, яку оновили 30 червня, новий російський контент та міжнародний контент недоступні для користувачів у росії. Але мережа порушує свої ж правила: "Ми виявили, що ресурси, зокрема контрольовані російською державою ЗМІ, просувають користувачам з росії політичний і неполітичний контент через алгоритмічно рекомендовану сторінку "Для вас" (FYP), навіть якщо цей контент не відображається в профілях користувачів, які його опублікували".

"Тіньове просування" – це новий термін, який ми винайшли, щоб описати те, що раніше не спостерігалося. Це прикре явище у світлі існування стандартів прозорості, які незабаром застосовуватимуться до всіх великих технологічних платформ у Європі в межах закону про цифрові послуги", – зазначили представники Tracking Exposed.

На деякі облікові записи заборона вмісту не впливає. Дослідники знайшли підтверджені російські облікові записи, які завантажили новий вміст на момент публікації звіту компанії попри заборону, і ці нові відео доступні російським користувачам. Крім того, цей контент доступний користувачам за межами росії.

Раніше заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков повідомляв, що TikTok перевів Україну з "регіону", пов'язаного з росією.

Liked the article?
Help us be even more cool!