ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Болгарії залізними трубами побили журналіста-розслідувача

19.03.2020, 10:34
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

У Софії (Болгарія) 17 березня невідомі побили головного редактора тижневика "168 годин" Славі Анґелова, він був шпиталізований до лікарні. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Болгарії.

Напад на журналіста стався ввечері біля його дому, невідомі побили його залізними трубами. Він сам після шпиталізації повідомив журналістам, що нападників було троє: двоє його били, третій знімав напад на телефон.

За даними поліції, журналіста не пограбували, хоча в нього був із собою ноутбук.

"Найімовірніше, це був замах на вбивство", – припустив головний секретар МВС країни Івайло Іванов.

Напад засудили в журналістських організаціях Болгарії, а також представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір.

Болгарська філія Асоціації європейських журналістів висловила думку, що побиття було замовним, і закликала владу встановити та притягти до відповідальності не тільки виконавців, а й замовників.

Протягом останніх місяців Анґелов висвітлював такі теми, як справа проти місцевого бізнесмена за шкоду, заподіяну довкіллю, та робота мережі проституції в Болгарії та Греції. Крім того, Анґелов багато писав про розслідування щодо магната гральної індустрії Васила Божкова, якого нещодавно заарештували за підозрою в податковому шахрайстві, спробах дати хабар та вимаганнях.

Матеріали концентрувалися на звинуваченнях у серйозних фінансових порушеннях у гральному бізнесі та ймовірних зв’язках Божкова з онлайн-казино Efbet

Liked the article?
Help us be even more cool!